We hebben onze Visie overhandigd!

8502876_sGisteren was het zover: we hebben op het Stadskantoor onze Visie voor de Binnenstad van Utrecht overhandigd aan wethouder Anke Klein.

Vanwege het tijdstip (13.00 uur) en het verwachte slechte weer kon helaas slechts een klein deel van de Actiegroep de “ceremonie” bijwonen (wonen in de binnenstad is duur, er moest ook gewerkt worden 🙂 ) maar het belangrijkste is dat Anke Klein nu weet wat wij willen, en denken dat verstandig is, voor de binnenstad op langere termijn. We gaan binnenkort met de gemeente en andere partijen om tafel om te starten met de Omgevingsvisie Binnenstad.

Er is een bericht dat we te zien zijn geweest op de NOS (laat het ons weten als je weet hoe of wat) en er zijn enkele stukken verschenen in de pers:

RTV Utrecht: “Binnenstadsbewoners klaar met lawaai en drukte

DUIC: “Actiegroep overhandigt petitie: ‘Behoud karakter binnenstad’

AD: “Bewoners van de Utrechtse grachtengordel stellen zich aan”

AD: “Utrechtse binnenstadbewoners: Niet nog meer horeca, centrum moet ‘woonbaar’ blijven

De Nuk: “Binnenstadbewoners overhandigen pamflet met visie aan wethouder

DUIC: Reactie KHN op onze visie

Nieuws030: Oostveen – Sneue zeurkousen?

Mocht je nog meer zijn tegengekomen dan horen we dat graag.

Onze petitie blijft nog even doorlopen, dus als je nog niet getekend hebt, het kan nog!

We sluiten af met een aantal foto’s van de bijeenkomst, met dank aan Rob van der Lingen. Mocht iemand nog zo’n Hou van je Hart poster willen om voor het raam te hangen, stuur ons een mail!

 

8502878_s8502875_s8502893_s8502897_s

2 gedachten over “We hebben onze Visie overhandigd!

 1. Beste actiegroep,

  Knap hoe jullie dit alles hebben voorbereid en geraliseerd. Ik sta helemaal achter jullie visie. Eigenlijk is met de directe schil buiten de binnenstad, grenzend aan de singels, dezelfde of in elk geval een redelijk vergelijkbare “verloedering” aan de orde. In dat verband vraag ik me af of het wel juist is de door jullie genoemde singelgrens te hanteren. Daarnaast moet je oppassen dat de problematiek van de binnenstad gaat verplaatsen naar de aangrenzende woonwijken. Hoe kijken jullie hier tegen aan. Kunnen jullie wat minder strikte grenzen aanhouden in jullie visie en acties?

  Ik stuur een afschrift naar onze straatvoorzitter (Parkstraat),

  Hartelijke groet,

  Jaap Zwitser

  T: 06 54 76 79 95

  Like

  1. Dag Jaap, dankjewel voor je reactie! Wij voelen ons niet bevoegd om de belangen van andere wijken dan de binnenstad te behartigen. Maar wij werken graag samen om ervaringen te delen en waar mogelijk samen op te trekken. Onze woordvoerder neemt contact met je op.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s