Wie zijn wij?

FotoNieuwegracht

Actiegroep Binnenstad 030 bestaat uit een aantal bewoners met hart voor onze prachtige stad. Wij streven naar een goede balans in de binnenstad tussen wonen, werken, winkelen en uitgaan. Die balans lijkt momenteel door te veel horeca en toerisme verstoord te worden.

Wij

  • voeren gesprekken (o.a. met de gemeente, de politiek en andere partijen)
  • doen onderzoek (o.a. met een enquete naar overlast door horeca)
  • organiseren acties (o.a. een petitie en een gesprek met Stadspodium)
  • verzamelen en delen relevante informatie op onze site en social media

Wij zijn geen buurtvereniging, maar er zitten wel vertegenwoordigers van buurtverenigingen in de Actiegroep. Een vertegenwoordiger van jouw buurtvereniging is van harte welkom!
Wij willen graag leren van de successen en fouten van anderen, en deze kennis delen met andere bewoners, zodat niet elke buurt zelf het wiel hoeft uit te vinden. Buurtoverstijgende onderwerpen willen wij  gezamenlijk aanpakken.

Mocht je je bij ons willen aansluiten, hetzij als actieve deelnemer, hetzij als iemand die af en toe een email van ons ontvangt, mail ons dan op binnenstad030 <at> gmail.com, reageer op een blog, of spreek ons aan op Facebook of Twitter.

Mocht je ons werk willen steunen: een donatie is zeer welkom op rekening NL82 TRIO 0379 5545 18 t.n.v. Stichting Binnenstad030 te Utrecht. Alvast hartelijk dank!

Een ANBI status voor de stichting is in aanvraag. Meer informatie over de Stichting Binnenstad030:

Foto: Sjaak Ramakers voor de Binnenstadskrant, januari 2018.