De binnenstad is geen melkkoe

Digitale reclamevitrines roepen steeds meer weerstand op.

Inmiddels staan er her en der digitale reclamevitrines in de binnenstad.

Dat vinden wij heel jammer van deze mooie plek, en daarom hebben wij laatst bezwaar gemaakt tegen het plaatsen van deze vitrines.

Na protesten van bewoners in Amsterdam komen er daar geen digitale reclamevitrines in de historische binnenstad.
Ook in Den Haag is er hevige weerstand van bewoners en ondernemers.

Terwijl je met een nee/nee sticker reclame in je brievenbus kunt weren, is er geen ontkomen aan als het gaat om digitale reclameborden.

Met elf bezwaarschriften heeft de Stichting Binnenstad030, die onze Actiegroep ondersteunt, haar bezwaren tegen plaatsing bij het stadsbestuur aangegeven.
Het moet maar eens afgelopen zijn de historische binnenstad als geldmachine te gebruiken (want daar komt het op neer). Al het mooie en goede van de binnenstad wordt daaraan ondergeschikt gemaakt. De agressieve wijze waarop adverteerders menen de historische binnenstad op te kunnen eisen met hun reclameboodschappen is bewoners en bezoekers een doorn in het oog. “Genoeg is genoeg”, luidt de boodschap aan adverteerders.

Hoorzitting

De bewoners zijn misschien wel om, nu nog de politiek. Onze Stichting Binnenstad030 gaat in een hoorzitting het stadsbestuur er nogmaals op wijzen dat er een einde moet komen aan het verkwanselen van ons kroonjuweel. Het stadsbestuur onderschat hoezeer digitale vitrines irriteren door hun opdringerige aanwezigheid van felle en steeds wisselende beelden. Dit verstoort ernstig het leefklimaat van bewoners, tast bovendien het monumentale karakter van de binnenstad aan en is een gevaar in het verkeer.

De monumenten in de historische binnenstad trekken jaarlijks miljoenen bezoekers en zijn goed voor vele miljoenen aan toeristenbelasting. Genoeg, lijkt ons, om de binnenstad te vrijwaren van verdere commercialisering.

De openbare hoorzitting is dinsdag 12 februari om 10.15 uur op het Stadskantoor.

 

 

 

6 gedachten over “De binnenstad is geen melkkoe

 1. Dag mensen van Actiegroep Binnenstad030. Ik heb me afgelopen vrijdag wild gezocht naar informatie over de hoorzitting. Niet op jullie website gevonden. Ook niet bij de gemeente overigens. Blijkt nu pas dat bij jullie het bericht een dag van te voren geplaatst is. Op maandag 11 februari. Jammer!!! Had er graag bij aanwezig willen zijn. Volgende keer beter. Vast druk met werk en andere zaken.

  Like

   1. Eh… IMO als je het echt jammer vindt dat het mensen niet zouden lukken om aanwezig te zijn (door gebrek aan tijdig informatie) had je juist zo veel mogelijk ruchtbaarheid van tevoren aan moeten geven.

    Like

   2. Hoi Karen, we hebben dit inderdaad wat minder gecommuniceerd omdat we zeer kort geleden iedereen al hadden opgeroepen voor de overhandiging van de Visie. Maar goed te zien dat mensen er toch wel belangstelling voor hebben, dus de volgende keer doen we het anders!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s