Stem op een partij die oog heeft voor de woonfunctie van de binnenstad! GR 2022

U kunt op 14, 15 en 16 maart stemmen voor een nieuwe gemeenteraad van Utrecht.

Binnenstad030 heeft een stemadvies gemaakt om u te helpen bij uw keuze. Als u in de binnenstad woont, krijgt u dit in de brievenbus, maar u kunt ‘m hier ook inzien.

Hoe gebruikt u ons stemadvies?

  • U ziet in één oogopslag hoe elke partij scoort op de 4 thema’s die belangrijk zijn voor binnenstadsbewoners: Wonen, Horeca, Mobiliteit en Openbare Ruimte.
  • Daarnaast kunt u het Kieskompas raadplegen voor andere thema’s.
  • Mocht u zich erin willen verdiepen dan zijn 17 verkiezingsprogramma’s beschikbaar.

Wij hebben alle beschikbare partijprogramma’s beoordeeld aan de hand van de 4 thema’s van onze eigen Woonvisie (die begin 2021 door ruim 1100 bewoners is ondersteund) en de resultaten van de enquête voor ons Politiek Café van november.
Daarnaast hebben we gekeken naar het stemgedrag in relevante moties van de afgelopen tijd.
Tenslotte hebben we alle partijen gevraagd te reageren op ons burgerinitiatief met een motie over de bescherming van de woonfunctie. U kunt onze brief hier bekijken.

Wat betekenen de kleuren?

Per thema krijgt men meer punten, naarmate de voorgenomen acties meer passen bij onze Woonvisie. Per thema krijgen de 5 of 6 partijen met de meeste punten een groen vakje, de 5 of 6 partijen met de daaropvolgende punten een geel vakje en de 5 of 6 partijen met de minste punten een rood vakje. De score is dus relatief per thema.

Voor de eindscore hebben we de punten van alle thema’s bij elkaar opgeteld, en daar dezelfde kleurverdeling aangehouden. De 5 partijen met de meeste punten zijn onze Aanraders:

  • Groen Links
  • PvdA
  • CDA
  • Partij voor de Dieren
  • EenUtrecht

Een speciale vermelding gaat naar runner-up BIJ1, die verrast met veel goede plannen voor wonen en toegankelijkheid van de openbare ruimte.

Tijdens het lezen van de partijprogramma’s kwamen we globale overeenkomsten en verschilpunten tegen, maar ook interessante punten van de individuele programma’s.

Gebruik uw stem om uw positie duidelijk te maken!

Ons voorwerk kan u helpen bij het maken van uw keuze. Met uw stem heeft u invloed op de woonkwaliteit in de binnenstad. Het zou jammer zijn als uw stem verloren gaat aan een partij die geen waarde hecht aan de woonfunctie van de binnenstad!

Een gedachte over “Stem op een partij die oog heeft voor de woonfunctie van de binnenstad! GR 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s