Bijna 500 ondersteuningen van de zienswijze!

Wethouder Lot van Hooijdonk, Binnenstad30-voorzitter Egbert Wesselink en 500 ondersteuningsformulieren van de zienswijze. (Foto Rob van der Lingen)

Maandagavond 1 februari hebben wij onze zienswijze voor het Mobiliteitsplan 2040 en de Parkeervisie, de aanvullende zienswijze voor Plan Zuidpoort, en bijna 500 ondersteuningsformulieren overhandigd aan de wethouder Mobiliteit, Lot van Hooijdonk.  

Helaas mochten er maar 2 personen aanwezig zijn, anders hadden we jullie natuurlijk allemaal gevraagd om ook te komen! Onze fotograaf en de pers waren er gelukkig wel.

Onze Egbert Wesselink bracht per fiets een doos vol formulieren naar het Stadskantoor. (Foto Rob van der Lingen)

Maandagochtend had Ben Nijssen een gesprek met Radio M, vanaf minuut 22 ongeveer.

Maandagavond was RTVUtrecht bij de overhandiging, en dinsdagochtend hadden zij een interview met Egbert Wesselink, samengevoegd in dit artikel met filmpje.

Het aantal van bijna 500 zienswijzen overtrof onze verwachtingen. Het zal ook de gemeente aan het denken moeten zetten. Nogmaals heel erg veel dank voor ieders ondersteuning en vertrouwen! 

Hoe gaat het nu verder? 

Het college van burgemeester en wethouders bekijkt de reacties en neemt een besluit over hoe deze worden meegenomen in de plannen. Aan de hand daarvan past de gemeente de plannen aan. Hier hebben ze enkele weken voor nodig. 

De reacties beantwoorden ze (waar mogelijk) gebundeld. De reacties en de aangepaste plannen worden daarna aan de raad voorgelegd. Dit gebeurt waarschijnlijk in het voorjaar van 2021. 

Plan Zuidpoort, oftewel verkeerssituatie Ledig Erf/Tolsteegbarrière 

Komende week gaan wij ons nogmaals buigen over het Plan Zuidpoort. In dit plan komt namelijk heel goed tot uiting wat het Mobiliteitsplan gaat betekenen voor de binnenstadsbewoners, de ondernemers daar en voor de bewoners van omliggende wijken: een verminderde bereikbaarheid van de binnenstad en direct aangrenzende wijken, en daarmee een verminderde leefbaarheid. 

Iedereen kan tot en met 8 februari een reactie indienen. Wij hebben gesproken met de projectleider en krijgen de indruk dat de projectorganisatie geïnteresseerd is in opmerkingen en suggesties over dit plan. 

Dus hebt u een mening over het Plan Zuidpoort, oftewel de verkeersaanpassingen op Ledig Erf/Tolsteegbarrière? Dan kunt u een enquete invullen of een reactie sturen naar verkeerZuidpoort@utrecht.nl.  

Dat kan in uw eigen woorden, en persoonlijke verhalen zijn welkom. Hoe zal het, na uitwerking van een van de varianten, bijvoorbeeld gaan met de tijd die u nodig hebt om bij een ziekenhuis te komen, mocht dat plotseling nodig zijn? Kan uw bezoek nog wel bij u komen? Hoe bereikt u uw onderneming of uw klanten in de binnenstad? Verwacht u sluipverkeer of gevaarlijke situaties en zo ja, waar?  
Want gemeentemedewerkers wonen meestal niet in Utrecht, en realiseren zich niet altijd wat voor gevolgen een keuze kan hebben.
Ook suggesties voor een andere oplossing zijn welkom.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s