De toekomst van de Strosteeg

Voor de Strosteeg, in het centrum van Utrecht, is een visie gepresenteerd voor het vervangen van de enorme parkeergarage en omliggende bebouwing.

Er zijn vraagtekens bij onder andere het slopen van het rijksmonument naast de garage: een van de oudste drukkerijen van Utrecht.
Het nieuwe voorstel voor de indeling van het gebied na de sloop van de parkeergarage presenteert zich als ‘herstel van binnenhofjes en steegjes’, echter de nieuwe bebouwingshoogte (een appartementengebouw van max. 15 meter) ligt ver boven de gemiddelde authentieke bebouwingshoogte uit de omgeving en steekt zelfs uit boven de bestaande kolossale parkeergarage.

Jammer genoeg blijft een inspirerend, uitdagend en dynamisch beeld van de toekomst achterwege. Deze nieuwe lege plek, direct bereikbaar vanaf de Oudegracht, heeft na de sloop van de parkeergarage juist een grote potentie om een bijdrage te kunnen leveren aan de geformuleerde toekomstvisie van Utrecht centrum in CU2030: ‘a Healthy Urban Boost’. Het zou zo mooi kunnen worden, zowel voor bewoners als voor bezoekers.
Maar helaas, de verschillende belangen van zowel de ontwikkelaar, de eigenaar van de parkeergarage en de gemeente laten hier geen ruimte voor.

De huidige Visie Strosteeg is in te zien via de volgende link:
Strosteeg: opnieuw inrichten | Gemeente Utrecht

LET OP!
De gemeente heeft aangegeven dat iedereen tot 15 januari 2021 een kans heeft te reageren op de visie via strosteeg@utrecht.nl

Laat je stem en ideeën horen voordat het te laat is!

Dit artikel is geschreven door een aantal buurtbewoners die de monumentale drukkerij graag een nieuwe invulling willen geven.

Foto: In het midden de parkeergarage, daarnaast de drukkerij (de twee lange paralelle daken). Gemeente Utrecht

4 gedachten over “De toekomst van de Strosteeg

  1. Ongelofelijk dit bouwplan!

    Het bouwplan betreft een kolossaal gebouw op een zeer beperkte ruimte. Buiten het feit dat ik mij als bewoner van de Haverstraat verstikt, verpakt en geïsoleerd zal gaan voelen, zal dit monsterlijk gebouw ook van verre te zien zijn en een breuklijn worden in de schoonheid van het gebied! Een monster van 15 meter hoog pal achter mijn huis bezorgt mij nu al een hyperventilatie aanval. Begrijp mij goed, ik ben niet tegen het bouwen van woningen in de Strosteeg, maar dan wel met oog en gevoel voor de omgeving. Dus niet een gebouw dat in hoogte en massaliteit de lelijkheid van de huidige parkeergarage overstijgt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s