Bezwaar gemaakt!

Zondag j.l. hebben we ons bezwaarschrift tegen het tijdelijke voetgangersgebied ingediend. En niet alleen wij, maar een groot aantal bewoners en ondernemers in het gebied samen met ons.

Aangezien we niet verwacht hadden dat zoveel ondernemers zouden reageren (tenslotte heeft de Ondernemersvereniging Stadhuiskwartier de wethouder verzocht om o.a. “Het stadhuiskwartier in ieder geval gedurende de covid crisis maar zo mogelijk permanent voetgangersgebied te maken”, dus wij dachten dat alle ondernemers het wel prima vonden) hebben wij een paragraaf over ondernemers aan ons bezwaarschrift toegevoegd. Aangezien fietsers het gebied links laten liggen, zien de winkeliers minder klanten langskomen. Het is natuurlijk ook in het belang van de bewoners dat er een goed winkelaanbod is en blijft.

Ook de Fietsersbond heeft bezwaar gemaakt, zij hebben een andere insteek, maar dat geeft al aan dat het voetgangersgebied om meerdere redenen geen goed idee is.

Vanwege COVID-19 heeft de gemeente meteen maar de normale reactietijd verdubbeld, dus het zou zomaar kunnen dat we over 12 weken een antwoord kunnen verwachten! We houden jullie op de hoogte.

Foto van Ton Velde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s