Het is levensgevaarlijk wonen in een voetgangersgebied!

Dit bericht kregen wij onlangs van een bewoner van het nieuwe voetgangersgebied aan de Oudegracht-Zuid. Wij hebben toestemming om dit te plaatsen.

“Onlangs, heel vroeg in de ochtend, kreeg ik een acute blindedarmontsteking, al wist ik op dat moment alleen dat ik vreselijke pijn had.
Om 10 uur belde ik de huisarts die voorstelde dat ik zo snel mogelijk een taxi zou nemen naar de praktijk. Maar helaas, ik woon midden in het nieuwe voetgangersgebied, ik zie steeds opnieuw dat taxi’s er niet in mogen… En lopen naar de Smeebrug was onmogelijk door de pijn.
Mijn huisarts beloofde dat ze zelf (op de fiets) zou komen zodra ze een gaatje had. Door vakantietijd was de praktijk onderbezet en steeds opnieuw kwamen daar mensen die wel met de auto weg konden vanuit hun huis, daarom kwam ze pas om 17.30 uur.
Een half uur later lag ik in een ambulance. In het ziekenhuis kon ik via de CT scan meteen door naar de OK.

De volgende dag kwam de chirurg nog even langs en hij was vol verbazing: “waarom was u hier niet een halve dag eerder?”

De gemeenteraad van Utrecht vindt het wel leuk om borg te staan voor het inkomen van de horeca.
En de campagne om toeristen naar Utrecht te halen gaat in coronatijd ook onverminderd door. Dat die toeristen de stad geld kosten is intussen ook wel bekend.

Maar door de desinteresse in bewoners speelt de gemeenteraad letterlijk met onze levens. In de raadsvergadering over de uitbreiding van het voetgangersgebied heeft slechts 1 persoon gevraagd: ‘…en hoe moet het dan met de bewoners?’

Wij, de bewoners, betalen de kosten van het inkomen van de horeca en van de toeristische druk. Met ons belastinggeld…maar ook met onze gezondheid.”

Helaas konden we alleen een gratis foto van een ambulance van Kennemerland vinden. Hartelijk dank aan davidmacro via Pixabay.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s