Wil je meer groen? Dat kun je zelf doen!

hanging baskets
De Plompetorengracht hing er vol mee!

Elk jaar stelt Wijkbureau Binnenstad , dat overigens heel terecht weer in het oude Stadhuis zit, weer een fijne bloemenzee beschikbaar aan elke binnenstadsbewoner die er om vraagt.

Met slechts 10 handtekeningen van omwonenden op een aanvraagformulier kun je je straat, mits voorzien van de juiste lantaarnpalen, een hele zomer en deel van de herfst lang laten genieten van fleurige bloemen. Meestal zijn het roze en rode pelargoniums, die lang en rijk bloeien en samen een mooi warm effect geven.
Tijdens de start van de Tour de France was er een mix van witte, gele en rode bloemen die lang uitgroeiden. Ook mooi.
HINT: Misschien geeft de start van de Vuelta ook weer aanleiding tot een nieuwe variant!

Image
De Tour de France variant. Ook leuk, lekker losjes.

Dus…kijk even hier, download de handtekeningenlijst, neem deze mee tijdens de eerstvolgende buurtborrel, VVE-vergadering, buurtbeheersgroep of andere plek waar je minstens 10 buren kunt vinden, en vraag ze aan voor 31 december 2019!

Maar wacht…er is meer!

Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag met een geveltuintje of een boomspiegel. Daar kun je (onder voorwaarden) zo mee beginnen.

En wat dacht je van een grote plantenbak op straat? Ook dat is mogelijk, met hulp van het Wijkbureau Binnenstad, mits je buren het er mee eens zijn en de bak niet in de weg staat natuurlijk. 🙂

Dus…overleg met je buren, doe een greep in het initiatievenfonds, en maak de binnenstad NOG mooier, leefbaarder en milieuvriendelijker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s