Democratiefestival 2019

IMG_1228
De dag begint met koffie

Afgelopen vrijdag, 30 augustus, was de eerste dag van Het Democratiefestival 2019. We waren uitgenodigd door wethouder Anke Klein (wethouder binnenstad) om mee te gaan. Met twee mensen van de actiegroep, een aantal bewoners van de stad en een aantal mensen van de gemeente gingen we met een busje naar het festival in Veur Lent. (eilandje in de rivier voor Nijmegen).

IMG_1235
Time for icecream

Ondanks dat we niet wisten wat te verwachten, hebben we ons goed vermaakt. Het festival omvatte de juiste mix tussen leisure en leerzaamheid. Onderdelen van onze democratie werden uitgelegd op een informatieve, soms ook gekscherende manier. Uitleg over de nieuwe manier van wetgeving vastgelegd in de Omgevingsvisie werd in een leuk kort toneelstukje gepresenteerd, in een andere tent was er aandacht voor het maken van speeches à la Obama en de hangmatten, een strand en terrasjes zorgde voor de nodige plekken voor ontspanning.

btr
Zo maak je een goeie politieke speech

We danken onze wethouder Anke Klein voor de koffie…. uh uitnodiging, gaan volgend jaar graag weer mee en raden iedereen aan om dat volgend jaar zelf ook te doen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s