Praat (weer) mee over evenementenlocaties op 16 en 23 september

Kadecocert 2019 Utrecht

Een poosje geleden waren er wat gemeentelijke avonden over locatieprofielen evenementen. Over de eerste waren we niet bepaald enthousiast maar de tweede, waar het ging over een aantal concrete lokaties (Domplein, Lepelenburg, Lucasbolwerk, Griftpark, Maliebaan/Malieblad) was een stuk beter.

Want wat blijkt? Net als wij vinden veel omwonenden en bezoekers evenementen in parken en op pleinen een aanwinst voor de buurt en de stad, mits

  • de organisatie het evenement goed organiseert, o.a. goed communiceert met de omwonenden en rekening houdt met de locatie en de buurt (zoals geluidsoverlast, bevoorrading en opruimen van afval)
  • het evenement past bij de locatie, dat betekent o.a. geschikt voor de buurtbewoners inclusief kinderen en ouderen, en in de binnenstad past bij het karakter van de binnenstad. (meestal kleinschalig en cultureel)
  • de gemeente zorgvuldig vergunningen afgeeft, zorgt voor een goede balans in het aantal evenementen per locatie, en handhaaft op regels en afspraken.

Het hele project is te volgen op de gemeentewebsite. Daar staan ook de verslagen van de eerder gevoerde gesprekken, o.a. dat over de eerste locaties in de binnenstad.

Binnenkort komen de volgende locaties aan de beurt:

  • 16 september: Janskerkhof,Korte Minrebroederstraat/Stadhuisplein, Neude, Vredenburg, Jacobskerkhof
  • 23 september: Mariaplaats, Park Nieuweroord, Moreelsepark, Stationsplein, Jaarbeursplein

Meld je aan en praat mee!

Want je kunt wel degelijk invloed uitoefenen.

Schrijver dezes gaat nu weer op weg naar een voorstelling van het Festival Oude Muziek! (Ook een heel mooi evenement dat grotendeels binnen plaatsvindt)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s