Nog meer over evenementen en festivals

Het buitenevenementenseizoen staat weer voor de deur dus er gebeurt weer van alles!

Raadsinformatiebijeenkomst Koningsdag, 11 april

Het lag voor de hand dat de horeca-ondernemers het er niet bij zouden laten zitten, dat de gemeente niet echt meewerkt met feesten op Koningsdag. Ondernemers moeten veel kosten maken voor dergelijke evenementen, maar kunnen niet lang genoeg “open” zijn om een behoorlijke opbrengst te hebben. Daarnaast ondervinden ze concurrentie van supermarkten die over het algemeen gewoon open zijn op 26 en 27 april.

De raadsinformatiebijeenkomst is geagendeerd door VVD, D66, Student & Starter en PVV gaat vooral tussen gemeente en ondernemers en vindt plaats op 11 april van 21.15 tot 22.45 uur op de Varrolaan. Zie punt 5 van de agenda. Daar staan ook wat interessante brieven.

Is er dan niets te doen op Koningsnacht en -dag?

Tuurlijk wel, hier is een lijstje: https://www.duic.nl/uitgaan/wat-er-utrecht-te-beleven-tijdens-koningsnacht-en-dag-een-overzicht/

En als uitgaan niet je ding is, kun je terecht op de Vrijmarkt!

Evenementen en locatieprofielen, deel 2 – 24 april

Wij waren niet zo te spreken over de eerste aflevering van dit participatieproject, en we kijken vol interesse uit naar de volgende aflevering. Die vindt plaats op 24 april en gaat over “Meedenken over buitenlocaties voor evenementen” en richten zich op de volgende locaties: Domplein, Park Lepelenburg, Lucasbolwerk, Maliebaan/Malieblad en Griftpark.

Wij zijn uitgenodigd en gaan er uiteraard heen, en houden je natuurlijk op de hoogte!

Geen “Kannen en Kruiken” in Park Oog in Al

Er zou een drankfestival komen in het monumentale Park Oog in Al, maar het is uiteindelijk afgelast omdat “de locatie alleen geschikt was als het niet regende” en omdat er ook klachten van omwonenden kwamen. Niettemin hebben de Partij van de Dieren en de Partij van de Arbeid vragen gesteld aan de raad hoe dit proces is verlopen en hoe dit heeft kunnen gebeuren, o.a. aangezien dit een monumentaal park is en een festival niet past in het bestemmingsplan van dit park.

We hebben de antwoorden nog niet gezien maar die delen we zo gauw we ze weten!

Laat van je horen!

Hoe het ook komt dat dit is afgelast, de stem van omwonenden kan zeker uitmaken! Bewoners van het Domplein zijn betrokken geweest bij het laatste Bockbierfestival en daar werd bijvoorbeeld duidelijk dat de organisatoren niet wisten dat het regelen en de kosten van beveiliging, toiletten, schoonmaak e.d. voor hun rekening kwam en niet de verantwoordelijkheid is van de gemeente.

Dus als er wat georganiseerd wordt in jouw buurt: Vraag informatie over de vergunning! Vraag tekeningen op van de situatie! Vraag om een schouw vooraf samen met organisator en gemeente/politie! Vraag naar de toiletten, de EHBO, de beveiliging, de huisregels, enzovoorts. Ja, dat kost tijd, maar het maakt het festival wel beter voor iedereen – bij het Bockbierfestival op het Domplein waren uiteindelijk een hoop zaken goed geregeld.

Foto van Joenomias op Pixabay.

2 gedachten over “Nog meer over evenementen en festivals

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s