Woonoverlast – 14 maart Raadsinformatieavond

USTG logoZoals jullie weten hebben onze partners van de Utrechtse Stichting tegen Geluidsoverlast UStG een petitie gehouden om het verbod op Woonoverlast op te nemen in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening). Dit geeft de burgemeester meer mogelijkheden (voorbeelden in dit artikel) om woonoverlast aan te pakken. Die petitie had tenminste 250 handtekeningen nodig om dit onderwerp op de  gemeenteraadsvergadering te krijgen en dat aantal is ruimschoots gehaald.

De gemeenteraad heeft op 14 maart een Raadsinformatie-avond gepland over dit onderwerp van 21.00-22.00 op de Varrolaan 100. Iedereen uit Utrecht is van harte welkom om in te spreken om de raad er van te overtuigen, graag ook met voorbeelden uit het echte leven, dat dit verbod op woonoverlast in de APV moet komen. Aanmelden kan hier.

Het gaat om woonoverlast van andere bewoners, zoals geluidhinder, schelden, schreeuwen, intimidatie en agressie, rotzooi maken, met spullen en fietsen gooien, stank- en (hout)rookoverlast, dealen, ongedierte, hinderlijke huisdieren enz.
Horeca-overlast valt hier niet onder.

Heb jij last van andere bewoners uit je straat of je wooncomplex, en wil je graag dat de burgemeester mogelijkheden heeft om je overlast te verminderen, help dan de USTG met hun actie en geef je op om in te spreken. Je hebt meestal een minuut of 5 dus je hoeft geen hele speech te schrijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s