TWEE petities voor een leefbare stad

petities

In ons vorig bericht vertelden we over onze petitie, onze visie, en het waarom.  Misschien heb je inmiddels ook een artikel in de Telegraaf hierover gelezen, een flyer in de bus gehad, en/of iets voorbij zien komen op sociale media.

De Utrechtse Stichting Tegen Geluidsoverlast is inmiddels ook een petitie gestart, voor een ander, maar gerelateerd onderwerp, namelijk de invoering van de Wet aanpak woonoverlast. Deze wet is sinds juli 2017 ingevoerd en geeft gemeenten extra mogelijkheden om veroorzakers van woonoverlast (niet alleen geluidhinder maar ook schelden, schreeuwen, intimidatie en agressie, rotzooi maken, met spullen en fietsen gooien, stank- en (hout)rookoverlast, dealen, ongedierte, hinderlijke huisdieren enz.) aan te pakken. Maar eerst moet er een artikel in de APV worden opgenomen. In Utrecht is dat nog steeds niet gebeurd, vandaar dat de UStG dit nu wil aankaarten.

Wij werken sinds enige tijd samen met de UStG aangezien wij elkaar op een aantal punten aanvullen. Strijden zij vooral tegen geluidsoverlast in de hele stad, wij beperken ons tot de binnenstad maar snijden naast geluidsoverlast ook andere leefbaarheidsonderwerpen aan.
Waar nodig en mogelijk trekken wij samen op.

Dit is een geweldige gelegenheid om ons samen te laten zien, want we gaan allebei voor een stad waar het fijn wonen, werken en ontspannen is!

Teken de petitie van de UStG!

Teken de petitie van Actiegroep Binnenstad030!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s