Leve de binnenstad van Utrecht!

Teken onze petitie!

Utrecht HVJH logo FB_TW RGBWij hebben onlangs een visie gemaakt voor de binnenstad van Utrecht voor 2023.

We zien op dit moment namelijk weinig visie vanuit de gemeente. Van alles wat verboden is wordt gedoogd. Ongeveer elke aangevraagde vergunning wordt verleend omdat het gewenste niet in strijd is met het bestemmingsplan en andere regels, maar er lijkt geen idee te zijn over een gewenst eindresultaat, laat staan een regie daarop. Niemand zegt zoiets als: “Nu is er wel genoeg horeca in de Voorstraat”. Ondertussen (en daardoor) neemt de commercie de binnenstad over met alle consequenties voor de leefbaarheid van dien.

Wij vinden dat bewoners van de binnenstad ook een partij moeten zijn in het gemeentelijke speelveld, naast gevestigde commerciële organisaties als Centrum Management Utrecht (ondernemers), Koninklijke Horeca Nederland (horeca) en Utrecht Marketing (toerisme). Vandaar onze visie, en vandaar dat wij hopen deel te nemen aan het project om te komen tot een Omgevingsvisie Binnenstad.

Onze visie overhandigen wij op 30 januari aan Anke Klein, wethouder Binnenstadszaken. En hoe goed zou het zijn als wij dan kunnen laten zien, door middel van heel veel ondertekeningen van de petitie, dat deze visie gedragen wordt door vele stadgenoten en andere mensen die van de binnenstad houden!

Daarom, lees onze visie en teken onze petitie zodat wij kunnen laten zien dat veel mensen achter ons staan. Delen met gezinsleden, buren, vrienden, kennissen, collega’s enzovoorts, in en buiten Utrecht, zou ook heel fijn zijn!

Meer informatie over de overhandiging op 30 januari volgt.

Een gedachte over “Leve de binnenstad van Utrecht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s