Voorkom dat de binnenstad overkookt!

Op 10 april 2018 hebben wij het volgende bericht gestuurd naar de fractievoorzitters van de formerende partijen:

Actiegroep Binnenstad030 blij met de verkiezingsuitslag:
de bewoners kiezen voor partijen met hart voor de Binnenstad

Meer dan ooit gingen de Utrechtse gemeenteraadverkiezingen van 2018 over de toekomst van de binnenstad. De twee grootste partijen, D66 en GroenLinks, stonden daarbij lijnrecht tegenover elkaar. D66 wil een levendige, GroenLinks ook een leefbare stad. D66 luistert vooral goed naar ondernemers die aan de binnenstad willen verdienen, GroenLinks ook naar burgers die er wonen.
De binnenstad heeft daarover haar oordeel geveld: GroenLinks kreeg er 65% méér stemmen dan vier jaar geleden, meer dan in enige andere wijk, terwijl D66 er stemmen verloor.

De bewoners van de binnenstad hebben de Gemeenteraad er eerder dit jaar toe kunnen brengen om de meest extreme voorstellen uit het gemeentelijke Horecakader te halen. Nu hebben ze ook in het stemhokje hun tanden laten zien. Maar met een minder slecht Horecakader zijn we er niet. In het nieuw te vormen College-akkoord zal de weerstand tegen de huidige ontwikkelingen in de binnenstad een plaats moeten krijgen.

Zonder grondige herbezinning van het huidige beleid wordt ook met het huidige horecakader de druk op de binnenstad veel te groot. De Collegeonderhandelingen moeten geen uitruil van belangen in de binnenstad worden. Utrecht heeft eerst een langetermijnvisie op haar binnenstad nodig die veel verder gaat dan een horecanota. Een die ondernemers én bewoners aanspreekt, die economische vitaliteit koppelt aan diversiteit en leefbaarheid, die verschillende beleidsterreinen in hun onderlinge samenhang bekijkt.
Daarover willen bewoners graag het gesprek aangaan, in een onafhankelijk geleid proces, samen met gemeente, ondernemers, bewoners- en belangenorganisaties. Wij roepen GroenLinks, D66 en ChristenUnie op om dit binnen het nieuwe College met elkaar af te spreken.

Actiegroep Binnenstad030

Een gedachte over “Voorkom dat de binnenstad overkookt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s