Punten uit het horecakader

Ontwikkelingskader foto.PNG

Hoe zit het nu?

Wij hebben inmiddels een aantal malen vragen gekregen over “hoe het nu zit met de horeca in de binnenstad”. Wat er nu wel en niet is afgesproken is niet helemaal duidelijk. Ook wij moeten het Horecakader regelmatig goed doorspitten op wat er nu precies staat en hoe het precies is geformuleerd.

En omdat het elke keer doorzoeken van 58 pagina’s PDF niet echt handig is, gaan we de komende tijd een aantal punten belichten in “hapklare brokken” zoals:

 • Wat mag er waar?
 • Wat is “additionele horeca”?
 • Wat is “ondersteunende horeca”?
 • Horeca met ondersteunende verkoop
 • Gevelbankjes
 • Vermaakjes

Klachten?

Er zijn dus afspraken gemaakt waaraan horeca, winkeliers en andere “uitbaters” zich moet houden.

Mocht je iets zien dat in strijd is met de afspraken, en je wilt dat melden, dan kun je natuurlijk terecht bij de uitbater, maar ook bij de gemeente.

Op de gemeentewebsite staat een grote knop “Melding/klacht openbare ruimte doorgeven“. Met doorklikken kom je op een kaart, waar je de lokatie aan kunt geven, een foto bij kunt voegen, en je commentaar kunt geven. Dit werkt ook prima op je mobiel.

Je krijgt van een dergelijke melding een zaaknummer; bewaar dat goed voor later. Men moet dan namelijk antwoord geven en deze meldingen worden geregistreerd en gepubliceerd op het Open Data Platform van Utrecht.

Mocht er iemand dezelfde melding al hebben gedaan, dan kun je de melding eenvoudig “versterken” door “dit meld ik ook” te klikken.

3 gedachten over “Punten uit het horecakader

 1. Ik heb de te verwachten puinhoop tijdens het bockbierfestival op het domplein al bij voorbaat gemeld, via die zogenaamde slimme meldmodule. Hebben jullie daar ook tegen geprotesteerd? Wanneer, waar, hoe?

  Like

  1. Hallo Bert, wij hebben bewoners en ondernemers op het Domplein al gewaarschuwd, vooral ook voor wildplassen. Hopelijk is het deze keer wel goed geregeld met gratis toiletvoorzieningen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s