Goed gestemd in de binnenstad!

logo-gemeenteraadsverkiezingen-2018_kleinWeer een prachtige stap voor Actiegroep Binnenstad030.
De gemeenteraadsverkiezingen waren natuurlijk voor de hele gemeente Utrecht hartstikke belangrijk, maar voor ons als binnenstadbewoners wilden we dat we nu gehoord werden vanwege een aantal onderwerpen/problemen in de binnenstad waar we de partijen ook over hebben ondervraagd. Gevolg was een kieswijzer die elke binnenstadbewoner in de bus kreeg.

 

De opkomst in de binnenstad was een stuk hoger dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen.
Was het gemiddelde van de gehele stad 59%, in de binnenstad heeft maar liefst 82,9% van de bewoners hun stem uitgebracht! Super fijn dat zoveel mensen ook gehoor lijken te hebben gegeven aan de problemen die spelen in de binnenstad en waarover wij de partijen vragen hebben voorgelegd. Groen Links is met bijna 30% van de stemmen in de binnenstad de partij die de meeste stemmen heeft gekregen. Ook de Partij voor de Dieren heeft in de binnenstad een groter aandeel van de stemmen gekregen dan in de rest van de stad. De twee partijen die het meest naar ons als Actiegroep (en dus ook u als binnenstadbewoner) geluisterd hebben en die streven naar een goede leefomgeving van de binnenstadbewoners.

Van harte gefeliciteerd aan alle partijen die een goede vooruitgang geboekt hebben met deze stemmen, hopelijk wordt er een mooie coalitie gevormd die voortborduurt op de idealen die er besproken zijn in de partijprogramma’s en met Actiegroep Binnenstad030.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s