Vandaag: Cultureel Erfgoed en de stad!

regentenzaal_02_2Je kunt deze weken elk dagdeel wel een verkiezingsdebat bijwonen, met verschillende insteken en zwaartepunten.

Maar dit vinden wij wel een goede tip voor vandaag!

“Op vrijdag 2 maart 2018 van 16.30 uur (inloop) tot 19.00 uur organiseert de Commissie Cultureel Erfgoed i.s.m. het bestuur een politiek café ter gelegenheid van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018.

Onlangs bleek uit onderzoek (Atlas voor gemeenten) dat monumentale steden harder groeien en minder last hebben van vergrijzing dan niet-monumentale steden. Erfgoed draagt bij aan het behoud van een vitale door bewoners en bezoekers gewaardeerde stad. Daarom doen wij voorstellen om mee te waken over het cultureel erfgoed dat onze stad vitaal houdt. We zullen voorstellen en aanbevelingen doen die een plaats in elk verkiezingsprogramma en coalitieakkoord verdienen.”

Het is in het Bartolomeus Gasthuis aan de Lange Smeestraat.

Wij zijn natuurlijk niet voor niets in de binnenstad gaan wonen, want dan zijn we dicht bij al die eeuwenoude en bijzondere monumenten in de stad. Dat vinden we mooi en dat willen we koesteren. En dat willen we graag delen met mensen die juist dat aspect van Utrecht waarderen.

Foto: Regentenzaal, Bartholomeus Gasthuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s