Impressie Raadsinformatieavond

RIA

Ooit ben ik van Tuindorp naar de Binnenstad verhuisd, onder andere omdat er in Tuindorp niets te doen was qua horeca. Je wilt wel eens een keertje lekker dichtbij uit eten of even wat drinken met de buren.  Dus ik denk zeker dat een beetje horeca in de wijken een goed plan is.

Dat vindt een aantal ondernemers van buiten de Binnenstad ook. Gisterenavond, tijdens de Raadsinformatieavond over het Horecakader, hielden zij enthousiaste betogen voor meer mogelijkheden in hun wijk.

Voor zover ze de ruimte kregen om te spreken, want het programma was natuurlijk weer veel te uitgebreid voor de twee uur die er voor stond en er hadden zich veel insprekers aangemeld, waaronder een heel aantal mensen die verbonden zijn aan Actiegroep Binnenstad030.

Daarbij nam de gemeente allereerst ook behoorlijk wat tijd voor het nogmaals uitleggen van de nota, die we natuurlijk allemaal al hadden uitgeplozen, dus dat was een beetje zonde van de tijd.
Veel gedacht vanuit de ondernemer en de toerist die langs de Oudegracht naar het station Vaartserijn loopt. (Zijn er echt toeristen die dat doen?) Niet gedacht vanuit de binnenstadsbewoner die 75% van het horeca-aanbod in Utrecht in haar/zijn omgeving mag verwerken.
Wel de erkenning van het belang van een gevarieerd winkelaanbod, maar geen plannen om dat aanbod daadwerkelijk te stimuleren.

De Binnenstadskrant heeft er een video van gemaakt:

Enfin, eigenlijk leken de bezoekers van de avond het wel grotendeels met elkaar eens:

  • horeca in de wijken kan de binnenstad ontlasten
  • dit is een dermate complexe materie, met zoveel meningen, en zo belangrijk voor de toekomst van de stad, dat de raad dringend verzocht werd om geen overhaaste beslissingen te nemen en hier nog eens heel goed over na te denken.

Want in plaats van ons de komende jaren te profileren als een platte uitgaansstad, zouden we er misschien beter voor kunnen kiezen om ons mooie stadsie nog meer bekend te maken als stad van erfgoed, monumenten en bijzondere plekken. De Vereniging Oud Utrecht houdt hierover een politiek café op 2 februari.

Een gedachte over “Impressie Raadsinformatieavond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s