Genoeg, vinden meerdere partijen

Horecapoll
Poll uit AD van 16-11-2017, zie verder

 

In november 2015 was ik, als een van de weinige niet-horeca-ondernemers, aanwezig bij een Stadsgesprek Horeca, dat de basis is geweest van het rammelende Horecakader.
De gemeente sprak hier met ondernemers en bewoners over nieuwe horeca-concepten, minder regels en meer kansen. Er werd kort gediscussieerd in groepjes over diverse onderwerpen (waarbij een groepje voor “bewoners en hoe om te gaan met overlast van de horeca” ter plekke uit de grond werd gestampt, want op bewoners had de gemeente niet gerekend…)

 

Na de discussie rapporteerde elke groep de bevindingen. Opvallend was dat er meerdere groepen waren die de wethouder vriendelijk doch dringend verzochten om niet meer voor elk leeg pand in de stad een horecavergunning uit te geven, omdat de spoeling te dun dreigde te worden.

Dus wat doet de gemeente in 2017 met het Horecakader? Ze zeggen dat ze dat baseren op het Stadsgesprek Horeca van november 2015 (een uiterst smalle basis, lijkt me) en laten nog veel meer horeca toe! Ze hebben dus niet echt geluisterd, he?

Recent bleek dat ook de Lokale Afdeling Horeca Nederland het wel genoeg vindt. “We moeten ervoor zorgen dat de binnenstad geen horecastraat wordt. De grens is bereikt. Meer horeca betekent verschraling”, aldus Erik Derksen, vice-voorzitter. Hij wijst er op dat het nu al lastig is om personeel te vinden. Ook zij hebben een zienswijze ingediend.
(De poll rechtsboven komt uit dit artikel)

En dan konden we ook lezen dat Restaurant Sparkling op de Voorstraat gaat sluiten. Het lijkt er op dat de concurrentie steeds groter wordt: “Ook heeft Utrecht het afgelopen vijf jaar heel veel restaurants erbij gekregen, ook de komende jaren mogen er nog een hoop bijkomen.”

Precies, horeca-ondernemers! Maak je maar op voor nog veel meer concurrentie…of het nu om restaurants gaat of winkels die (nu nog) een kopje koffie mogen serveren (maar straks mogelijk ook alcohol) : jullie omzet komt door deze plannen in gevaar!!!

Je kunt ook als Utrechtse horeca-ondernemer onze petitie nog tekenen, tot 4 december.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s