De Zienswijze

Het is ons gelukt! Een dertigtal inwoners van de binnenstad, die elkaar een aantal weken geleden nog niet kenden, heeft samen een zienswijze ingediend op het Ontwikkelingskader Horeca 2017 van de gemeente Utrecht.

Een stukje uit onze zienswijze:

“Het Concept Ontwikkelingskader Horeca Utrecht 2017 is op wezenlijke onderdelen onvoldoende onderbouwd, onduidelijk en onevenwichtig, en in veel opzichten slordig, zowel in argumenten als in redeneringen. Het vormt daarom geen goede leidraad voor het toekomstige horecabeleid van de Gemeente Utrecht. Het is geschreven als een pleidooi voor deregulering en uitbreiding van horeca in Utrecht, zonder ook de nadelen ervan goed in kaart te brengen en te laten meewegen. Er klinkt geen besef in door dat het overgrote deel van de binnenstad intensief bewoond wordt.

Boven alles ontbreekt er een visie over wat voor stad wij willen zijn. De ambitie van dit Concept gaat niet veel verder dan “inspelen op nieuwe trends” (p. 2), namelijk veronderstel­de trends in bezoekersaantallen en de horeca. Het wekt grote verbazing dat een beleid met ingrijpende gevolgen voor de stad op zo’n eenzijdige en smalle basis ontwikkeld wordt, en bovendien zonder de steun van de burgers van de stad.”

Lees verder!

Mocht je nog geen zienswijze hebben ingediend: het kan nog tot vrijdag 10 november. Leen gerust van bovenstaande zienswijze (en maak het specifiek voor jouw situatie – hoe meer verschillende invalshoeken hoe beter) of bekijk onze eerdere post.

Een gedachte over “De Zienswijze

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s