Het zal toch niet…?

Sushi
Een paar weken geleden verscheen er een artikel in DUIC over het nieuwe horecakader. Hierin kwamen o.a. een horeca-ondernemer en een lid van onze actiegroep aan het woord om hun mening te geven.

Het interessantst van DUIC vind ik meestal de commentaren. Uiteraard verwachtte ik dat de binnenstadsbewoners weer de Drentse Hei op werden gestuurd, want “als je in de binnenstad woont dan heb je alle overlast maar te slikken”. (Op deze misvatting kom ik nog wel eens terug). Maar tot mijn grote verbazing bleken er veel reaguurders te zijn die ook vinden dat er wel erg veel horeca in de stad is, en dat de balans tussen wonen, werken, uitgaan en winkelen zo langzamerhand wat verstoord lijkt te raken door de vele nieuwe koffietentjes en lunchrooms.

Maar dat was nog niet alles. Er was later nog een fijne verrassing met een artikel over een geweigerde horecavergunning voor een pand dat een winkelbestemming heeft. Door het afgeven van een vergunning zou de balans in de straat in de knel komen. In die straat zijn de laatste jaren heel veel winkels vervangen door horeca dus dit argument verbaasde mij zeer. Niettemin hulde aan de gemeente, want misschien beginnen ze in te zien dat het beleid wat doorschiet!

Ook hier waren de commentaren niet wat ik verwacht had. Aanvankelijk waren er wat fans van de aanvrager die mokten over het besluit, maar steeds meer mensen begonnen te praten over winkels die helaas verdwenen zijn en dat er nu wel genoeg hippe koffietentjes zijn.

Het commentaar op artikelen in DUIC is wel eens heel anders. Deze twee reactiestromen hebben mij aangenaam verbaasd. Zou het kunnen zijn dat de opinie toch heel voorzichtig aan het veranderen is?

Niettemin zien we nieuwe ondertekeningen van onze petitie nog steeds graag tegemoet, want we zijn er nog lang niet!

Foto van KEKO64 van FreeDigitalPhotos.net

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s