Onze petitie voor een leefbare binnenstad

 

Bas Savenije van de Wijkraad Binnenstad legt in de video uit waarom de Wijkraad (en wij met hen) kritisch is op het nieuwe Horecakader van de gemeente:

  • Er is al ruim voldoende horeca in Utrecht
  • Er wordt te weinig rekening gehouden met de belangen van de bewoners, die vaak nu al veel overlast hebben.

Ook wethouder Kreijkamp komt aan het woord, en hij pleit voor “over overleg en afspraken tussen horeca-ondernemers en omwonenden, voor als er bijvoorbeeld ’s avonds muziek gedraaid wordt”.
Uh….”OF er ’s avonds muziek gedraaid kan worden”, is misschien een beter beginpunt voor overleg?

Kortom, het lijkt er op dat bewoners het zelf maar moeten uitvechten met de horeca in de buurt, terwijl ze natuurlijk volstrekt tegengestelde belangen hebben. Wij vinden echter dat de gemeente zich hard moet maken voor een leefbare binnenstad. Daar hoort natuurlijk horeca bij, maar ook een gevarieerd winkelaanbod, stille plekken en nachtrust voor alle bewoners en bezoekers.

Vandaar dat wij vinden dat dit nieuwe horecakader geen goed plan is, en zijn wij begonnen met een petitie om deze terug te verwijzen naar de tekentafel. Inmiddels hebben al ruim 1250 mensen de petitie getekend, zowel binnenstadsbewoners als Utrecht-fans van buiten de singels. Daar zijn we blij mee, want het betekent dat veel mensen zich zorgen maken over de ontwikkelingen.
Teken mee, als je dat nog niet gedaan hebt! En deel de link met al je vrienden, familie en kennissen die ook graag in Utrecht zijn!

https://anderehorecaplanutrecht.petities.nl/

flyervoorkant

2 gedachten over “Onze petitie voor een leefbare binnenstad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s